ارز های دیجیتال یا رمز گذاری شده، ارز های مجازی هستند که خارج از محدودیت های بانک ها و دولت ها عمل می کنند ولی همچنان با اعتباری که دارند می توان مانند ارز های فیزیکی دیگر آن ها را معامله کرد و یا روی آن سرمایه گذاری کرد. بیش از ۱۰۰ نوع ارز دیجیتال داریم که در این وبلاگ از مهمترین نوع و کاربردی ترین ارز دیجیتال سخن گفته می شود. بیت کوین (BTC) که در سال ۲۰۰۹ به عنوان اولین ارز دیجیتال وارد بازار ارز های دیجیتالی و مجازی شد. از آن زمان تا به امروز هزاران ارز دیجیتالی آلت کوین وارد بازار شده و در تمامی حالات فعالیت می کند. در حالی که بیت کوین از آن زمان تا به امروز همچنان در بازار پیشتاز است ولی ارز های دیجیتالی دیگر مانند؛ بیت کوین کش، بیت کوین گلد، اتر، لایت کوین و … میتواند موقعیت فعلی بیت کوین را در سال های آینده عوض کند و باعث شود تا ارز های دیجیتالی دیگر، به سطح بالاتری از کاربرد و محبوبیت، از ارز دیجیتالی بیت کوین برسد.

بیت کوین (BTC)

بیت کوین، در سال ۲۰۰۹ راه اندازی و وارد بازار الکترونیکی شد. مخترع این ارز دیجیتالی، ساتوشی ناکاموتو هست که با اختراع این ارز دیجیتالی، باعث شد تا معاملات ارز های دیجیتالی که نه در محدودیت دولت ها است و نه در محدودیت بانک ها، بزرگترین سرمایه گذاری تاریخ را در زمینه ارز های الکترونیکی به وجود آورد. بیت کوین از زمان اختراع و راه اندازی پیشرو ترین نوع ارز دیجیتالی است که تا به امروز هیچ ارز دیجیتالی به گرد پای او هم نرسیده است. بیت کوین، یک شبکه همتا به همتا (P2P) مبتنی به فناوری بلاک چین است. تمامی پرداخت ها در بیت کوین کاملا دیجیتالی، رمز گذاری شده و بدون واسطه است که دلیل محبوبیت این ارز دیجیتال میان صرافان و سرمایه گذاران شده. هر تراکنش در بلاک چین ثبت و ردیابی می شود. از زمان راه اندازی بیت کوین، تا به امروز دارای ارزش بالای ۳۸۷ میلیارد دلار است که بیش از نیمی از حجم ۲۵۷ میلیارد دلاری را تشکیل می دهد. بیت کوین در حالت اوج خود به ۵ میلیارد دلار در روز به معاملات خود می رسید. در حال حاضر اولین و بزرگترین ارز دیجیتالی در زمینه معاملات الکترونیکی بوده که بعید به نظر می رسد تا سال های آینده، ارز دیگری بتواند به این سطح از پیشرفت بیت کوین برسد.

بلاک چین (Block china):

یک دفتر کل توزیع شده دیجیتالی و عمومی است که انواع داده ها و اطلاعات را در خود ذخیره می کند. به کمک بلاک چین می توان داده ها را به صورت کلی، تغییر ناپذیر و شفاف بدون نگرانی و استرس به دلیل کلاهبرداری یا ناامنی، ثبت کرد. هر چیزی که دارای ارزش است، چه فیزیکی و غیر فیزیکی در این دفتر کل مبادله و معامله می شود. بعد از ثبت اطلاعات و داده ها در بلاچین نمی شود آن را تغییر داد.

بیت کوین کش (BCH):

بیت کوین کش یک ارز دیجیتالی کاملا مستقل است که به عنوان زیر شاخه بیت کوین شناخته می شود و از آگوست سال ۲۰۱۷ راه اندازی و وارد بازار الکترونیکی شد. معرفی و به وجود آمدن بیت کوین کش، به دلیل کاهش داده ها و تراکنش ها در بیت کوین انجام شد. حداکثر اندازه بلاک بیت کوین کش ۸ مگابایت بوده که در مقایسه با ۱ مگابایت بیت کوین، به بیت کوین کش این امکان را می دهد که در هر ثانیه تعداد زیادی پردازش و تراکنش داشته باشد. تقریبا ۳ میلیارد دلار در روز های معاملاتی با بیت کوین کش معامله می شود. هر بیت کوین کش از زمان شروع و راه اندازی با قیمت ۲۸۰ دلار شروع شده و تا امروز به قیمت حدودا  ۱۷۰۰ دلار رسیده است.

اتریوم (ETH):

اتر نوعی ارز رمز نگاری شده توسط شبکه اتریوم است که به کاربران اجازه می دهد تا برنامه های غیر متمرکز (dapps) را کد نویسی کرده و به اشتراک بگذارند. در سال های اخیر عرضه اولیه سکه (ICO) سر و صدای زیادی کرده و این سکه ها بیشتر با بلاک چین اتریوم معامله، ثبت و پردازش می شود. اتریوم ساختار توزیع شده ای است که ایجاد، مدیریت و اجرای برنامه های غیر متمرکز به اصطلاح dapss را در بلاک چین خود متمرکز می کند. اتریوم، از ارز دیجیتالی اتر برای پردازش ها و پرداخت تراکنش ها استفاده می کند، هم چنین اتریوم اصل قرارداد ها و معاملات هوشمند را جای گذاری کرد و توسعه داد. این نوع قرارداد ها، قراردادهای خودکاری هستندکه نسبت به شرط و شرایط خاصی به خودی خود اعمال می شوند. در بیشتر موارد قیمت و مزنده اتر از پیش تعیین می شود که باید قبل از قرارداد آن هزینه را برای اجرای قرارداد پرداخت کنند. بنیان گذار این ارز دیجیتالی، ویتالیک بوترین، یکی از شاخص ترین افراد شناخته شده در زمینه ارز های الکترونیکی است که توسط تیم توسعه اش، به هدف بهبود نقاط ضعف بلاک چین بیت کوین، اتریوم را برنامه نویسی و راه انداز کرده و وارد بازار ارز های الکترونیکی کنند. امروزه اتریوم، حدود ۵۰۰۰۰۰ تراکنش در روز را انجام می دهد که بیش از مجموع تمامی ارز های دیجیتالی دیگر است.

لایت کوین (LTC):

لایت کوین از زمان۲۰۱۱ راه اندازی شده و وجود داشته که م توان گفت یکی از قدیمی ترین های عرصه کریپتو است. لایت کوین نیز مانند بیت کوین، یک شبکه همتا به همتا (P2P) و یک پروژه نرم افزاری باز است. لایت کوین، فورک اولیه بیت کوین است ولی نه یک هارد فورک، بلکه یک سافت فورک بوده که این جمله، به معنای این است که پروتکل بیت کوین کپی شده و تغییراتی بر روی آن ایجاد شده است که قرار بر این بود که نقاط ضعف ارز دیجیتال اصلی برطرف شود، به ویژه افزایش تعداد تراکنش ها در شبکه، که در بیت کوین با محدودیت های بسیاری همراه بود.

تتر Tether/USDT:

تتر سومین ارز دیجیتالی بزرگ دنیا است که بسیاری با ارز های دیگر مانند بیت کوین یا لایت کوین فرق دارد و این تفاوت تتر با باقی ارز ها در این است که تتر، بر خلاف باقی ارز های دیجیتالی مستقیما به ارز های فیزیکی و واقعی به عنوان مثال “دلار آمریکا” برای حفظ ارزش خود، در ارتباط است. به طور نمونه؛ بیت کوین می توان در یک ماه به بیشتر از ۹۰هزار دلار برسد و پس از چند روز ارزش آن نصف شود ولی چون تتر مستقیما به دلار متصل است از همچین نوسانات بزرگی در امان است. معامله گران کریپتو معمولا از تتر برای خرید ارز های رمز نگاری شده به دلیل جایگزینی به جای ارز های دیجیتالی دیگر و به عنوان دلار سرمایه گذاری می کنند. تتر اساسا راهی را برای معامله گران ایجاد می کند که در زمان نوسانات شدید بازار از ثبات دارایی بهره مند شوند.

نئو (NEO):

شبکه نئو دقیقا مانند اتریوم است که به کاربران خود اجازه می دهد تا برنامه های غیر متمرکز و قرار داد های هوشمند را ایجاد کند. با این حال موردی که نئو را متمایز می کند این است که شبکه آن به شدت کنترل می شود و کاربراغن را ملزم به داشتن هویت قابل تایید در شبکه می کند. تقاضای ارز های دیجیتال به طور کلی در آسیا بیشتر از آمریکا و اروپا است.

ریپل (XRP):

ریپل یک شبکه بلاک چین غیر متمرکز برای پرداخت های جهانی است که می تواند حدود ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را انجام دهد. شبکه ریپل از هر ارز فیات (دلار، یورو و ین) و هر ارز دیجیتالی مانند بیت کوین پشتیبانی می کند. در حال حاضر ۳۸.۶ میلیارد ریپل در حال گردش است. ریپل با ارزش حدود ۱۶ میلیارد دلار در بازار در حال پردازش و تراکنش است.

دش Dash:

دش یک شبکه ارز دیجیتال متن باز و همتا به همتا مانند بیت کوین است که با آن نیز مقایسه می شود و دلیل تمایز آن با بیت کوین نیز در این است که بلاک چین در بیت کوین به صورت عموم در حال اجرا  نشان دادن است ولی در دش بلاک چین در حالت خصوصی قرار گرفته است. به لطف استعداد بازریابی هوشمندانه دش توانسته خود را میان ۱۰ ارز دیجیتالی برتر دنیا قرار بدهد. دش با ارزش بالا، حدود ۴.۳ میلیارد دلار و میانگین حجم معاملاتی ۱۵۳ملیارد دلاری در سال های گذشته به جایگاه ۵ ارز دیجیتالی بزرگ و برتر دنیا برسد ولی امروزه به رتبه ۷۳ رسیده است.

مونرو (XMR):

مونرو یکی از جدید ترین ارز های غیر متمرکز و ناشناس دیجیتالی دنیا است که بر خلاف بیت کوین اجازه ردیابی تراکنش های معاملاتی را نمی دهد. در حالی که با بیت کوین می شود برای هر معامله و تراکنش کیف پول مختص خود را ایجاد کرد، در مونرو این قابلیت امکان پذیر نیست. مونرو به دلیل اسرار شدید به ناشناس بودن، جایگزین بیت کوین در وب دارک معروف شده است. زیرا در این سایت معاملات و تراکنش های غیر قانونی انجام می شود و مشتریان بسیاری علاقه خاصی به آن نشان می دهند که معاملات و تراکنش های خود پنهان بماند و ردیابی نشود. مونرو با ارزش بازار حدود ۲.۴ میلیارد دلار و میانگان حجم معاملاتی ۸۰ میلیون دلار در حال حاضر، ۲۴امین جایگاه را در میان جدول ارز های دیجیتال دنیا دارد.

آیوتا (IUTA):

آیوتا یک شبکه رمز  پایه است که مبتنی بر  بلاک چین های کلاسیک نیست و با آیوتا هیچ زنجیره، بلاک و هیچ پرداخت برای تراکنش وجود ندارد. طبق بیانیه استارت آپ، آیوتا یک ساختار داده توزیع شده است که علاوه بر آن از اینترنت اشیا IOT استفاده می شود. این روشی است که تیم آیوتا با هدف درست کردن مشکلات بزرگ ارز های دیجیتالی پیش گام شده است. مشکلاتی مانند؛ اندازه، سرعت انتقال و هزینه تراکنش. تا به حال با استفاده از آیوتا این مشکلات حل شده و امیدوار کننده است.

نتیجه نهایی:

وب سایت ارز فارسی، تمام تلاش و توان خود را در زمینه ی ارز های دیجیتالی و الکترونیکی کرده است تا با اطلاعات هر چند اصولی و وسیع خود، کاربران مشتاق به یادگیری معاملات ارز های دیجیتالی را همراهی کرده و به آن ها کمک کند تا در بررسی اطلاعات بهترین معامله و انتخاب را داشته باشند.

تجربه شما از خرید ارز های دیجیتالی چیست؟

به عنوان یک کاربر تریدر چه ارزی را به دوستان خود پیشنهاد می کنید؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.